U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nederlands Dagblad

Gepost 2018/03/03

Op 3 maart verscheen een artikel van vier pagina's, geschreven door Hugo de Bruijne en met mooie foto's van Joost Hoving, in het Nederlands Dagblad waarin ook het kunstwerk 'communio sanctorum' ter sprake kwam. 

 

 

Bijschrift foto (overgenomen uit ND): ‘Tijdens een wandeling in 1979 op vakantie in Oostenrijk. Opa en oma waren ook mee. In de rugdrager bij opa riep ik als tweejarige telkens ‘Opa, boom!’, als ik er een zag. En hij bevestigde dat keer op keer. Er kwamen heel wat bomen voorbij die dag. Die opa, Maarten Duifhuizen, naar wie ik ben vernoemd, was een lieve, humoristische christen. Zijn naam heb ik ook opgenomen in het kunstwerkje Communio sanctorum, de duizend heiligen. Zijn humor heeft hij doorgegeven. Ik was thuis de vierde, met nog een broertje onder me en drie zussen boven me. Meestal was het ontspannen in ons gezin, hoewel het er soms kritisch aan toe kon gaan. Nu voel ik mij juist prettiger naarmate ik meer loskom van oordelen.’

Martijn Duifhuizen, 1979, Oostenrijk, bij opa op de rug.Martijn Duifhuizen, 1979, Oostenrijk, bij opa op de rug.

Het hele artikel vindt u hier (alleen voor abonnees).