U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Museum Gouda

Gepost 2019/01/28

Communio Sanctorum heeft samen met een nieuw werk 'de kruisiging' een plek gekregen in Museum Gouda. 

Het werk is tot en met 10 juni 2019 te zien.

 

   

Bekijk hieronder een filmpje van 'de kruisiging'.

de kruisiging...

…van Jezus is in de Europese kunst al vele eeuwen een bekend thema. Martijn Duifhuizen pakt in dit abstracte en minimalistische werk dat oude thema op. 

De drie panelen vormen met elkaar een gulden rechthoek. Het linkerpaneel en middenpaneel vormen samen met de afstand tussen deze panelen een vierkant. Hetzelfde geldt voor het rechterpaneel en het middenpaneel. De afstand van de snedes correspondeert met de afstand tussen de panelen. Ook bij de hoogte is gebruik gemaakt van het architectonisch maatsysteem ‘Le Modulor’ van Le Corbusier: 226 centimeter… de lengte van het menselijk lichaam met uitgestrekte arm. Het middelste paneel ‘Jezus’ is egaal wit. De kruiselingen aan weerszijden zijn horizontaal wit beschilderd. De snedes in de panelen bij de mede-gekruisigden symboliseren wat de Bijbel over hen vertelt: in tegenstelling tot degene die links naast Jezus sterft, geeft de rechter zich over aan God.